Om oss her på Lie Handelsgartneri

Hvem er vi?

Gården Lie Nordre har vært i familiens eie siden 1904. Det var Johan Pettersen, som var gartner på Risum Gartneri, som kjøpte gården. Det var på den tiden mest fokus på dyrehold og noe grønnsaksproduksjon.

På 1920-tallet startet gartnerivirksomheten opp med hovedsaklig grønnsaker på friland. Etter hvert ble det mer og mer rettet mot blomsterproduksjon i drivhus av treverk og glass og i 1985 ble det første moderne drivhuset bygd. Det ble bygd med stålkonstruksjon og akrylplater. Det hadde automatikk til varme, lufting og skygging. Så ble to andre drivhus bygd om fra glass til akryl og polykarbonatplater. Det var på den tiden avsatt en liten del øverst i det nybygde huset til utsalg, men salget økte og kundemengden med den, så det var behov for mer plass. I år 2000 sto drivhuset som skulle huse den nye butikken klar og i 2002 ble den nye butikken åpnet, men det var ikke så enkelt å ha pyntegjenstander og stearinlys i et drivhus. I 2012 begynte byggingen av den nyeste delen av butikken og i løpet av våren 2013 sto den klar.

Vårt mål

Vi ønsker å kunne gi våre kunder en god opplevelse ved å kunne gå gjennom drivhusene og selv plukke de plantene de vil ha fra mangfoldet som fins der. Vi har et stort mangfold av vårplanter på vår- og sommerhalvåret som er hovedsesongen vår. Vårt gartneriutsalg er åpent hele året med et forholdsvis stort utvalg av planter til både inne og ute. Vi setter også sammen grupper og buketter etter egne ønsker og leverer alt innen sorgbinderi. Til jul vil vi forsøke å ha et utvalg med grupper til forskjellige prisklasser ferdig laget.


Vi utfører også hjemlevering på døren.